Hasznos tanácsok

1. Vásárlás előtt pontosan, több helyen mérjük le a burkolandó helyiséget. Ha lehetséges alaprajzot is vigyünk a vásárláshoz vagy készíthetünk magunk is pontos rajzot, méretekkel. Általában 10 %-ot szoktak rászámolni a burkolati anyagra a szabás miatt. Pontos rajz és méretek alapján az üzletben/bemutató teremben könnyen kiszámítható, hogy a kiválasztott burkolatból mennyire van szüksége.
2. A burkoló szakember véleményét még a vásárlás előtt érdemes kikérni, hogy milyen burkolatot javasol a helyiségbe.Illetve jó tudni a burkoló előzetes felmérése és számítása alapján, hogy mennyi burkolatra van szükség.Amennyiben nem ismer burkoló szakembert, akkor hívja, központi telefon számunkat 06-1-341-4070-es vagy kérdezze meg az értékesítőnket és ő megfelelő burkoló szakembert fog ajánlani.
3. Amennyiben nagyobb felújításban vagyunk és lehetőségünk van ,akkor vigyünk magunkkal a burkolat választásához tapéta-,kárpit- mintát, a megfelelő színkiválasztáshoz.
4. Próbáljuk a megfelelő burkolatot kiválasztani .Minden esetben kérjék az értékesítő tanácsát,tapasztalatát! Választásnál vegyük figyelembe a rendeltetési helyet, funkcionalitást, fényviszonyokat, színeket,a helyiség bútorzatának stílusát, tartósságot, kopásállóságot,padlófűtés esetleges alkalmazását,hang-és hőszigetelési tulajdonságot, esztétikusságot , ár érték arányt stb.Vásárlásnál ne csak az esztétikai szempontok vezéreljék ,hanem fontos a funkcionalitásra is gondolni. Például egy fürdőszobánál vagy konyhánál előnyösebb a pvc - vagy a linóleum burkolat vagy a járólap más burkolatokkal szemben. Ezek a burkolatok széles színválasztékban kaphatóak és könnyű a tisztíthatóságuk.
5. Nagyon fontos a burkolat választásánál figyelembe venni,hogy van –e a családban allergiás ember. Amennyiben van, csak olyan burkolatot vásároljon, ami anti allergén és nagyon könnyen lehet tisztán tartani!
6. Minden vásárlás előtt tájékozódjunk a burkolat tisztítási és ápolási lehetőségéről! Vásárlás során mindig őrizzük meg a használati és a tisztítási/ápolási útmutatót! Amennyiben van a burkolathoz ajánlott tisztítószer ,akkor érdemes tartalékolni otthon,ha esetleg hirtelen ,gyorsan kell foltot tisztítanunk. Általában ezek a speciális tisztítószerek hosszabb ideig eltarthatóak.
7. Használat során amennyiben foltos vagy koszos lesz a burkolat , azonnal távolítsuk el a foltot vagy koszt a burkolatból a tisztítási és ápolási útmutatót figyelembe vételével!Valamint napi használat során próbáljuk mindig tisztán tartani a burkolatot és évente ajánlott egy alapos burkolattakarítás. Pl.: padlószőnyegnél mechanikus gépi tisztítószeres/vizes tisztítás.