Laminált padló

A laminált padló előnyös tulajdonsága miatt egyre nagyobb teret hódít a hagyományos parkettákkal vagy a hajópadlóval szemben.A laminált padlók anyaga 90 %-ban fa,vagyis környezetbarát faőrlemény.Összetételét tekintve több alapelemet tartalmaz.A laminált padló áll egy hordozólapból,egy gyantával átitatott valamilyen mintázattal ellátott dekor rétegből ,és a felső réteget egy átlátszó kopás- és karcálló melamingyantás fedő/ védő melaminlap zárja,amely a nedvességtől is védi a laminált padlót. A panel hátoldalát balansz réteg borítja.A laminált padló előállításához melaminra,papírra,tintára,fára és ragasztóra van szükség. Egyik anyag sem tartalmaz mérgező anyagot,szerves oldószert.A fedő réteg ,a dekor réteg és az alsó réteg alapeleme egyaránt melamin.A laminált lapok homogén struktúrával és zárt felülettel rendelkeznek. Vastagságuk 6-10 mm lehet. A laminált padlók tökéletes megjelenést biztosítanak a lakás minden helyiségében, azonban nem alkalmasak nedves helyiségek burkolására, mint például a fürdőszoba vagy a szauna.

A laminált padló további jellemzői:

- Környezetbarát: Kizárólag helyreállítható forrásból származó fából készül.A padlón megjelenő különböző famintázatok az élő fa mintájának víz alapú,tintával nyomtatott mesteri mintázatai.
- Kopásálló: A laminált padló a koptatás valamennyi formáját látható sérülés nélkül viseli.
- Ütésálló: A laminált padló ellenáll minden hirtelen jelentkező helyi nyomással szemben (tűsarok, leeső tárgyak, stb.). Ellenálló képessége ugyanakkor kiterjed minden hosszantartó helyi nyomásra is (bútorok lábai stb.).
- Karcálló: A tűsarok vagy a görgős irodai székek sem jelentenek problémát ,ez a tulajdonság teszi lehetővé a minél szélesebb körű felhasználhatóságot is (pl. irodákban).
- Higiénikus: A laminált padló sima felületének köszönhetően taszítja a port, így nincs táptalaja a különböző allergiás tüneteket kiváltó poratkáknak.
- Könnyen tisztítható: Tisztítása egyszerű, nedves ruhával vagy moppal ajánlott, makacsabb szennyeződések esetén használható egy kevés aceton.
- Cigarettával szemben ellenálló: A padlóra esett és még néhány másodpercig égő cigaretta nem okoz elszíneződést és nem hagy égési nyomot.
- Könnyen lerakható: A laminált padló ragasztás nélkül könnyen lerakható a billenő click rendszernek köszönhetően.
- Színtartó: A laminált padlók megőrzik színüket .A helyiség átrendezésénél a bútorok problémamentesen elmozdíthatók.
- Széles szín- és dekorválaszték: Bármilyen stílusú lakáshoz megtalálható a színben és mintázatban hozzáillő laminált padló.
- Padlófűtés esetén is alkalmazható.

Kapcsolódó galériák

Laminált padlók