Padlószőnyeg

 
Padlószőnyeg
 
A melegburkolatok közül a legközkedveltebb a padlószőnyeg,mivel a legkomfortosabb,legpuhább érzést nyújtja a talp számára.
A padlószőnyeges helyiségben más az ember hőérzete,mint más egyéb burkolatoknál. Szinének pszichikai hatása is fontos tényező.A padlószőnyegeket nagyon sok szempont alapján csoportosíthatjuk. Például: anyagösszetétel, kopásállóság, méret, minőségi osztályba sorolás, tűzési fajták, szín, származazási hely, tisztítási szempont, speciális bevonatok, lerakási lehetőségek, komfortérzet és sorolhatnánk még rengeteg szempontot. Simasága vagy érdessége,keménysége,víz- vagy vegyszerállósága és szigetelése,elektromos vezetőképessége és számos más fizikai vagy kémiai tulajdonsága lényeges a helyiség funkciója szempontjából akkor is, ha annak rendeltetése nem a rendszeres emberi tartozkodás.A padlószőnyegek műszaki tulajdonságai már nagyrészt meghatározzák alkalmazási területüket. Alapanyag szerint készülhetnek a padlószőnyegek polipropilénből vagy poliamidból és ezek keverékéből. Készülhetnek továbbá gyapjúból vagy gyapjú és polipropilén keverékéből. A szélesség alapján megkülönböztetünk 2, 4 és 5 méter széles padlószőnyegeket.A padlószőnyegek széles méret- és szín- ,valamint mintaválasztéka lehetővé teszi a leggazdaságosabb felhasználást. Fontos szempont választásnál a padlószőnyeg hátsó része,mivel nem minden típusút rakhatunk le padlófűtéses helyiségbe. Létezik hátoldal szerint: juta, műjuta, hab, gél, szövött, latex, gumi, bitumen, ultratex filchát stb.A padlószőnyegeket többféle módon rögzíthetjük az aljzathoz. Például ragasztással, feszítéssel, terítéssel.
Összegezve tehát rengeteg érv szól a padlószőnyeg mellett.
Néhány közülük: a széles minta- és színválaszték lehetővé teszi a gazdaságos felhasználást, amely olcsó és gyors padlóburkolási módszer. Jól kiegészíti a már meglévő burkolatot. Tisztítását tekintve könnyen és gyorsan portalanítható és tisztítható, puhasága jó komfortérzetet, biztosít. Jó hangszigetelő, így zajosabb helyiségek, lakossági és közületi felhasználásra egyaránt alkalmas.
 
 
 

Kapcsolódó galériák

Lakossági padlószőnyegek